grote opkomst bij klein sallands dictee

In de bibliotheek in Lemelerveld is gisterenavond voor het derde achtereenvolgende jaar een dialectavond gehouden. Maart is namelijk uitgeroepen tot dé dialectmaand. In dat kader konden deelnemers zich gisteren toetsen aan de beheersing van de Sallandse taal. De avond trok dan ook vele belangstellenden, zo meldt Jan Duerink op zijn site Sukerbiet.nl.

Het inleidend woord van Gerda Valk in het Sallands, zette meteen de toon voor de goed bezochte bijeenkomst. Herman Koerhuis uit Raalte las een door zichzelf geschreven verhaal voor met als titel ‘Mien eerste benummng’. In het verhaal, uiteraard in het dialect gebracht, beschreef hij het begin van zijn onderwijsloopbaan in Lemelerveld in de barre winter van 1963.

De echte proef kwam natuurlijk toen de aanwezigen een lijst met dertig woorden kregen aangereikt. Voor ieder woord werden drie mogelijke schrijfwijzen gegeven, waaruit de juiste gekozen moest worden. Terwijl de jury de uitslagen corrigeerde kreeg Wouter Vrij uit Wijhe met melodieën op z’n accordeon de deelnemers op zijn hand. Mevrouw Bolink bleek uiteindelijk met slechts twee fouten het hoogst te scoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.