grote kans op schulden voor alleenstaanden

De Gemeenschappelijke Kredietbank Drenthe (GKB) heeft het door hen samengestelde rapport ‘Schuldenproblematiek Raalte’ vanochtend aan wethouder Yayeri Blijdenstein overhandigd. Dit rapport is het resultaat van een uitgebreid onderzoek dat in 2007 door de GKB is opgestart in dertien gemeenten. Het onderzoek geeft een beeld van de huishoudens in de gemeente Raalte die een beroep doen op de schuldhulpverlening.

Uit de gegevens komen verschillende risicogroepen naar voren. Zo kan er dus worden geconcludeerd dat de meeste aanvragen schuldhulp in de gemeente Raalte door alleenstaanden worden gedaan, in de leeftijdscategorie van 41-50 jaar. Ook zijn er relatief veel aanvragen onder alleenstaande ouders. Tenslotte is nog te zien dat het aantal aanvragen schuldhulp onder mensen met een uitkering toeneemt.

De GKB heeft door middel van interviews onderzoek gedaan naar de oorzaken van schulden. Hieruit blijkt dat werkloosheid, te veel geld lenen en scheiding/relatieproblemen de meest genoemde oorzaken zijn van het ontstaan van geldproblemen. De GKB en de gemeente Raalte willen met de uitkomsten van het onderzoek gerichte preventie-activiteiten ontwikkelen en organiseren, om er voor te zorgen dat de burgers in de gemeente Raalte niet in de schulden raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.