gen zoekt boer ook uitgezonden in heino

De documentaire ‘Gen zoekt boer. Maar is de liefde wederzijds?’ wordt binnenkort ook in Heino uitgezonden. De documentaire is een coproductie van A SEED Europe en Milieudefensie en brengt wantoestanden met betrekking tot genetische manipulatie aan het ligt. Eigenlijk zou de film niet in Heino worden uitgezonden, maar door de felle discussie in deze regio is besloten om hem op 14 april toch naar Salland te halen.

De Nederlandse regering tast de mogelijkheden van genetische modificatie in de landbouw af, maar daarbij stuit zij – met name in Salland – op grote weerstand. Door de controverse rondom de introductie van GGO-teelt helder in beeld te brengen, daagt de bewuste documentaire boeren, belangenbehartigers en een veel breder publiek uit zich verder te informeren en deel te nemen aan het maatschappelijk debat over gentech in de landbouw.

De film maakt deel uit van A SEED’s gentechcampagne. Het doel van deze campagne is door middel van info-avonden en acties publiek en producent te informeren en meningsvorming over gentechnologie te stimuleren. Ook worden door het uitzenden van de film bijvoorbeeld gentechvrijezones in Nederland gepromoot. ‘Gen zoekt boer’ wordt op maandag 14 april bij Praktijkcentrum Aver Heino gedraaid. De entree is gratis en er wordt om 20.00 uur gestart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.