gen zoekt boer maar is de liefde wederzijds

De Nederlandse regering tast de mogelijkheden van genetische modificatie in de landbouw af. Het lijkt de juiste weg voor een land met een sterk geïndustrialiseerd landbouwsysteem. Maar zijn genetisch gemanipuleerde gewassen wel het juiste antwoord op de problemen in de Nederlandse landbouw? De meningen lijken sterk verdeeld. Met name hier in Salland is er groot verweer tegen de mogelijke komst van gentech in de gemeente Dalfsen.

A Seed Europe, een jongeren milieuorganisatie uit Amsterdam, heeft samen met Milieudefensie een documentaire gemaakt over gentech en coëxistentie in de landbouw. De documentaire heeft als titel ‘Gen zoekt boer’. Volgende week zaterdag is de première bij De Balie in Amsterdam. De première, met aansluitend een debat, begint om 19.30 uur en duurt ongeveer tot 23.00 uur. Belangstellenden kunnen dit bijwonen tegen een entreebedrag van acht euro.

In de documentaire komen drie boeren aan het woord die allen een verschillende visie op landbouw erop nahouden. Zij geven hun mening over de mogelijke introductie van de commerciële teelt van genetisch gemodificeerde gewassen in Nederland. Hun verwachtingen en twijfels zijn de rode draad van het verhaal. Na de filmvertoning volgt een debat met de sprekers.

Voor meer informatie over de film kun je hier terecht of e-mailen met andreea@aseed.net. Zij is ook bereikbaar op het nummer 020-6682236. Voor reserveringen voor de première moet je op staging2.debalie.nl zijn of kun je op werkdagen tussen 17.00 en 21.00 uur bellen naar nummer 020-5535100. De Balie is gelegen aan het Kleine-Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.