gelukkig is ribsenblues ruim voor 1 juli

“Gelukkig is het Ribs&Blues Festival (10, 11 en 12 mei) nog ruim voor de invoering van het rookverbod op 1 juli 2008.” Dat zegt Lauk Bouhuijzen namens de organisatie in een eerste reactie op het bericht dat ook tentfeesten per 1 juli rookvrij moeten zijn.

“We kunnen dus rustig bekijken hoe bijvoorbeeld Stöppelhaene dit issue eind augustus aan gaat pakken”, aldus Bouhuijzen, die verwacht dat het rookverbod vrijwel onmogelijk te controleren valt. “Iedereen weet hoe ontzettend druk ’t altijd is. Hoe moet er dan gecontroleerd worden? Als een controleur ergens rook ziet in de tent, is de roker al lang uitgerookt voordat de controleur hem of haar heeft gevonden.”

Bouhuijzen vervolgt: “Of is het zien van rook, waar dan ook in de tent, al voldoende bewijs? Dan kunnen alle organisatoren dus voortaan de boete vast in hun begroting opnemen! Verder lijkt het allemaal vrij zinloos. De meeste tenten zijn aan alle kanten open. Ribs&Blues noemt zich niet voor niets een free open air festival. Bovendien heeft er nog nooit een vrijwilliger of bezoeker geklaagd. En er zijn toch tienduizenden bezoekers geweest afgelopen elf jaar. Je gaat dus een probleem scheppen dat er tot nu toe niet is.”

“Zo’n verbod is volgens ons nauwelijks zinvol. Veel belangrijker is dat er terecht geen alcohol aan jongeren onder de 16 jaar wordt verkocht. Dat is al een heidens karwei, maar in ieder geval zinvol. Als organisatie van Ribs&Blues wachten we dus maar even af wat de vele collega’s in Salland na 1 juli doen, wel zo makkelijk!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.