Home / archiefcentraal / geert jansen blijft nog zes jaar commissaris

geert jansen blijft nog zes jaar commissaris

Geert Jansen is min of meer benoemd voor een nieuwe periode van zes jaar als Commissaris van de Koningin voor de provincie Overijssel. Provinciale Staten van Overijssel heeft een positief advies aan de minister van Binnenlandse Zaken uitgebracht met betrekking tot de herbenoeming. Dit naar aanleiding van de bevindingen van de vertrouwenscommissie die in januari werd ingesteld.

De vertrouwenscommissie werd eigenlijk door Jansen zelf in het leven geroepen. Nadat zijn eerste periode van zes jaar als Commissaris van de Koningin er bijna opzat, gaf Jansen te kennen graag in aanmerking te komen voor een nieuwe periode. Provinciale Staten stemde halverwege januari in met het verzoek tot het instellen van een vertrouwenscommissie. Daarin namen vertegenwoordigers van de acht fracties en de vice-voorzitter van de Staten zitting.

De commissie heeft vervolgens gesprekken gevoerd met Jansen, een delegatie van het college van GS en de provinciesecretaris over het functioneren van de commissaris. Dit alles met als doel om het functioneren van Jansen in kaart te brengen en vervolgens een advies uit te brengen over eventuele herbenoeming. Dat advies is dus gisteren uitgebracht met voor Geert Jansen een positief resultaat.

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.