gb verwerpt plan voor brede school heino

Gemeentebelangen verwerpt het plan en daaraan ten grondslag liggende verkeersonderzoek voor een brede school rondom de Heinose sporthal. De fractie trekt de onderzoeksgegevens en de daarop gebaseerde conclusies in twijfel.

“De scholen worden als het ware in de wijk gepropt”, aldus de GB-fractie op haar eigen site. “De gemeente bewijst Heino een slechte dienst als het al deze scholen midden in een bestaande woonwijk realiseert. Heino zal zichzelf dan de komende tientallen jaren tegenkomen qua parkeerdruk en verkeersintensiteit in de omliggende wijk. En problemen die er nu al zijn rond de sporthal worden niet opgelost.”

GB wil de scholen wel op loopafstand van elkaar situeren in de nabijheid van sporthal en sportvelden, maar brengt een splitsing aan. “Op de locatie rond de sporthal moet zo snel mogelijk een nieuwe school voor De Dolfijn komen, alsmede kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang voor de onderbouw. Tezamen met De Gouden Emmer zorgt dit weliswaar voor een vergroting van de parkeer- en verkeersdruk, ten opzichte van de eerdere situatie. Maar dat kan vanwege de ruimte beperkt blijven door op eigen terrein parkeer- en rijstroken aan te leggen voor het halen en brengen.”

Tevens kunnen volgens GB daarmee de parkeerproblemen voor de buurt worden opgelost, die de sporthal in de avonduren en in het weekend veroorzaakt. “Ook blijft er ruimte de huidige sporthal eventueel nog iets uit te breiden, als dat nodig mocht zijn. En wordt de onderwijshuisvesting niet op slot gezet, indien nieuwe onderwijsregels andere eisen stellen aan de huisvesting. Ook kan het groene karakter van het gebied bewaard blijven. Gezien de teruggang in leerlingen vanaf 2013 naar zo’n 21 lokalen in 2024/2025, zouden op de locatie rond de sporthal vrijwel allemaal permanente gebouwen kunnen worden geplaatst.”

Voor basisschool De Springplank en buitenschoolse opvang van de bovenbouw moet volgens de fractie een andere locatie worden gevonden. “Daarbij kan van semi-permanente gebouwen gebruik worden gemaakt . Mocht het aantal leerlingen daadwerkelijk zover dalen in 2024-2025 als wordt verwacht en het aantal lokalen op 21 uitkomen, dan kan De Springplank alsnog naar de locatie rond de sporthal in de gebouwde lokalen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.