fitna schokt turkse gemeenschap raalte niet

Er is in Nederland vooral rustig gereageerd op de verschijning van Geert Wilders’ anti-Islam film Fitna. De internationale website LiveLeak heeft het gisteren aangedurfd om Fitna te publiceren. Nu, een dag later, hebben er volgens het Nationaal Crisiscentrum nog geen echte incidenten voorgedaan. Wel was er een kleine demonstratie in Den Haag. De film is al vijf miljoen keer bekeken.

De Turkse gemeenschap Raalte is niet onder de indruk van de publicatie van Wilders’ film: “Vanuit het Cultureel Centrum Medine in Raalte willen we graag laten weten dat de film Fitna ons en de Turkse gemeenschap van Raalte niet schokt”, schrijft Bülent Köse ons namens het bestuur van Medine in een eerste reactie. “Wij zijn ons er al geruime tijd van bewust dat zo’n film ons niet zal storen en onze vriendenkring ook geen schade zal toebrengen.”

Het Cultureel Centrum Medine houdt zich op het moment liever bezig met haar viering op 19 en 20 april. De Medine-moskee en het Cultureel Centrum treden dit jaar hun vierde jaar tegemoet, en dat wil de gemeenschap niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “De opening zal dan ook zeer spetterend zijn, waarbij je volop van puur Turkse tradities kunt genieten. Uiteraard is iedereen welkom”, besluit Bülent Köse. De activiteiten vinden zowel op zaterdag als op zondag tussen 09.00 en 20.00 uur plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.