doe met wijze uitspraak mee aan oerol

Verleden jaar werd Bruno Doedens tijdens het Oerol Festival op Terschelling nog door de ‘Tismawajewendband toegeblazen toen hij er exposeerde met Zomersprookjes. Dit jaar is Doedens op Oerol met het project Opdrift. En iedereen kan deel uitmaken van zijn nieuwe project. Wie mee wil doen moet vooral verder lezen.

Eerst even over de Amsterdammer Bruno Doedens, want waarom staat zoiets op Salland Centraal? Nou, Bruno was Heetenaar, bedacht samen met broer Dominique om heel Heeten in de zonnebloemen te zetten tijdens een ponyweekjubileum en is ook medebedenker van het Langste Lente Licht waarmee het jubileumjaar van het Overijssels Kanaal op 21 maart van start gaat. Vandaar.

Opdrift is een landschapstheater waarbij 250 metalen silhouetten van 2,5 meter langs het twintig kilomter lange Noordzeestrand van Terschelling trekken. Dat kunnen die silhouetten natuurlijk niet alleen. En daarom wordt de hulp van het publiek ingeroepen. Op Oerol zelf. Maar ook al voor die tijd, want al die silhouetten moeten een ‘wijze-uitspraak’ over de tijd bij zich hebben. Tijd is het Oerol-thema van 2008. En jij mag zo’n wijze-uitspraak inleveren. Niet langer dan tien woorden. Maar wel voorzien van een uitleg van maximaal honderd woorden.

Meedoen? Klik dan hier. En wil je de silhouetten mee verplaatsen langs het Noordzeestrand? Oerol is van 13 tot 22 juni. Neem dan meteen ook even een kijkje bij Luttenberger Arjan Pronk, die met zijn band The Horse Company is uitgenodigd om op te treden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.