diploma voor 21 herintredende vrouwen

“Je wordt niet alleen klaargestoomd voor het arbeidsproces. Nee, je leert ook weer leren. En bovendien krijgt je zelfvertrouwen een flinke impuls!” Aan het woord is de 48-jarige Angelien Strijkveen. Na jarenlang voor haar gezin te hebben gezorgd, meldde ze zich bij Landstede in Raalte aan voor de cursus ‘Opstap naar Werk’.

Met succes, want gisterenavond kreeg Angelien – net als twintig medecursisten in de leeftijd van 37 tot 53 jaar – haar diploma. Met de cursus ‘Opstap naar Werk’ worden mensen die graag (weer) aan het werk willen, klaargestoomd voor een nieuwe fase in hun leven. Het leuke is dat de deelnemers geholpen worden met het ontdekken van kansen op werk en eventuele verdere scholing.

“Het is hard werken, maar toch viel het me mee”, vertelt Angelien, moeder van een tweeling van 19 jaar en een oudste van 23 jaar. Twintig weken lang ging ze elke dinsdag naar school. Ze volgde lessen op het gebied van computervaardigheden, Nederlands, telefoonbehandeling en receptiewerk. Thuis maakte ze de flinke portie huiswerk die ze wekelijks opkreeg.

“Vooral digitale vaardigheden vond ik persoonlijk erg pittig. Maar ik ging elke week weer met plezier naar school. De manier van onderwijs sprak me aan. Het was niet ‘stilzitten, mond houden en de theorie over je heen laten komen’, zoals ik van vroeger gewend was, maar we deden veel oefeningen en rollenspellen.”

Angelien was al langer op zoek naar een cursus waar ze verder mee kon en die ook bij haar paste. “Ik wilde weer leren leren. Op werkgebied heb ik veel ervaring in winkels opgedaan, maar ik wilde verder kunnen kijken dan mijn neus lang is. En de vakken spraken me aan. Je leerde het belang van goede communicatie in deze snelle wereld. En Nederlands bijvoorbeeld: Je merkt wel dat het ergens diep weggestopt nog zit, maar het is handig om dat weer boven te halen.”

“En ik ben blij dat ik nu met een computer kan werken. Laatst zagen m’n kinderen me bezig, en toen zeiden ze: ‘Hé, doe je dat zo! Dat is handig!’ Leuk is dat.” Angelien gaat nu één dag per week stage lopen bij een verzorgingshuis. “Daar mag ik ervaring opdoen, dat staat zo goed op je cv”, aldus de herintreder, die blij is dat ze de cursus ‘Opstap naar Werk’ heeft gevolgd.

“Je hebt allerlei mogelijkheden met de cursus. Je kunt werk gaan zoeken, maar je kunt bijvoorbeeld ook verder gaan leren om je te specialiseren. Als dokters- of apothekersassistente bijvoorbeeld, of als secretaresse. Wat je er ook mee doet, de cursus is heel stimulerend. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!” Kijk voor meer informatie over de cursus op staging2.landstede.nl of bel gratis met de Landstede Infoshop: 0800-0245666.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.