de heilige missie van jan water ten kleij

‘Jan Water’ noemen ze hem. Zelf ziet Jan ten Kleij uit Lemelerveld de bijnaam als een erenaam. Want zijn leven draait nou eenmaal voor een groot deel om water. Hij is op een heilige missie. Ons drinkwater moet schoner. Zijn oplossing daarvoor is de Vitaliser, een speciale ketel met kegels van keramiek die hij met z’n bedrijf Aquarius Technology vervaardigt en verkoopt. Daarmee wordt het water gezuiverd van schadelijke frequenties.

Voor een nuchter mens misschien wat vergezocht, maar dat deert hem niet zo heel veel. “Natuurlijk krijg ik met scepsis te maken, maar de resultaten spreken voor zich. Ik werk vaak voor boeren, toch zeer nuchtere mensen, en sommigen waren in het begin ook afwachtend, maar gaan nu mee. Omdat ze hebben gezien dat het werkt. Koeien lopen zelfs honderden meters om, om ‘mijn’ water te drinken. Ik wil het ook juist uit dat alternatieve sfeertje halen.”

Zijn bedrijf is sinds enkele maanden gevestigd aan de Kerkstraat 6A. Zijn vrouw Gezien en zijn dochter Janine exploiteren er ook een soort biologische buurtsuper. Daar verkopen ze biologisch geproduceerde producten. Van vlees tot speciale frisdrankjes. Ten Kleij is een echte amateur-natuurwetenschapper. Praat een uur met hem en de termen en aanduidingen voor allerlei stoffen vliegen je om de oren. Niet dat dat echt vervelend is, want Ten Kleij is een enthousiast verteller die zijn verhaal weldegelijk op een begrijpelijke manier kan overbrengen.

Ten Kleij: “Alles, van mens tot steen, heeft een frequentie. En die frequenties hebben ook invloed op de kwaliteit van ons water. Want ons water bevat de frequenties van alles waarmee het in aanraking is geweest. En dat kan van alles zijn, van Prozac tot de pil en van kwik tot gasolie. De stof zelf mag dan allang uit het water gezuiverd zijn, de frequentie is er nog. Water kan immers ontzettend veel informatie opslaan. Het is niet voor niks dat ze momenteel in Amerika proeven doen om de harde schijven van computers van water te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.