coureurs becks motoren klaar voor debuut

De monteurs van Becks Motoren Wijhe krijgen het dit jaar druk, want eigenaar Jan Beck sponsort maar liefst vier verschillende coureurs in verschillende raceklasses. Becks Motoren sponsort dit jaar – naast twee coureurs bij de Classics – twee rijders uit de luchtgekoelde sportklasse van de SOBW. Marc Beltman uit Lettele en Mike Bolink uit Deventer komen dit jaar uit voor Becks.

“Marc en Mike rijden op twee Honda MB’s die voorzien zijn van de nodige BMW-stickers (Becks Motoren Wijhe, red.). Frans Straver is in 2005 nog Nederlands Kampioen geworden op één van deze machines”, aldus Jan Beck. “Voor beide rijders geldt dat ze nog geen ervaring hebben met racen, maar dat gaat echt spoedig veranderen. De eerste wedstrijd van de SOBW staat op 5 april gepland op het kartcircuit van Pottendijk.”

Vooral voor de motor van Marc, die zelf maar 36 kilo weegt, was het de afgelopen tijd een hels karwei om zijn machine op het minimale gewicht van 130 kilo te brengen. “Bij zijn MB hebben we vijftien kilo lood aangebracht en nog eens tien staalplaten van een kilo per stuk. Verder is er deze winter erg hard gesleuteld om de machines in goede conditie te krijgen. Ook de coureurs hebben er alles aan gedaan. Ze zijn er klaar voor!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.