buren vrezen appartementen dorpsstraat

Buren van Dorpsstraat 44-46 in Heino zijn tegen de plannen voor een appartementencomplex op die locatie. Dat er gebouwd gaat worden, daar zijn ze niet tegen. Maar de hoogte van het gebouw dat de projectontwikkelaar er neer wil zetten, dat gaat ze te ver. Het moet op een manier die past in de straat. Dus niet drie en vier hoog, als een blokkendoos met allemaal glas erin. Het gebouw moet lager met iets van een kap of een gedeelde kap erop.

Het is op dit moment nog niet zo ver, dat de buurt zich verenigd heeft in een actiecomité. Dat heeft er vooral mee te maken dat men niet precies weet hoe je dat aanpakt. Maar het besef leeft wel dat als er niemand iets doet, dat er dan uiteindelijk gewoon zal worden gebouwd.

Salland Centraal heeft daarom bij de gemeente Raalte informatie ingewonnen over de huidige stand van zaken. Daar blijkt dat er in ieder geval nog geen bouwaanvraag binnen is. “Maar die wordt binnenkort wel verwacht”, aldus de afdeling voorlichting. “Als de vergunning wordt aangevraagd, dan kan er gebruik gemaakt worden van de normale bezwaarmogelijkheden. Termijnen en de mogelijkheden worden bij de publicatie vermeld.” De gemeente Raalte publiceert dergelijke aanvragen altijd in het Weekblad voor Salland. Maar ook op de gemeentesite kun je die info vinden.

Sprengenberg Vastgoed in Hellendoorn is de projectontwikkelaar. Vrijdag hebben we hen gevraagd hoever het met de bouwplannen is. Maar we hebben daarop nog geen antwoord gekregen. Wel is duidelijk dat ze eerdere plannen nog moeten aanpassen. We schreven daar al eerder over.

De buren van het toekomstige appartementencomplex voelen zich overigens behoorlijk overrompeld door de werkwijze van de projectontwikkelaar. “Die is de buurt wel rond geweest met zijn plannen. Iedereen zegt dat het te hoog is. Maar uit hun woorden is het net of alles al in kannen en kruiken is. We moesten maar een planschade indienen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.