brugdekken in raalte weer op de plek

In Raalte worden vandaag de brugdekken van de Enkbrug en de Daggertsbrug weer teruggeplaatst. De stalen constructie maakt plaats voor een betonnen dek, waardoor de bruggen niet meer opgehaald kunnen worden. Het uiterlijk van de twee bruggen blijft echter onveranderd en toont sterke gelijkenissen met de bruggen van vroeger.

De betonnen dekken die vanaf vandaag op beide Raalter bruggen liggen, lijken sterk op een stalen constructie, zo liet de gemeente Raalte ons vorige week al weten. Dat betekent dat Raalte dus vanaf de zomer geen ophaalbruggen meer heeft, maar alleen enkele exemplaren die daar sterk op lijken.

De Enkbrug en de Daggertsbrug zijn twee van de vijf bruggen die onderdeel uitmaken van een groot renovatieplan. Naast deze bruggen in Raalte worden ook de Weseperbrug, Spekschatebrug en Zonnenbergerbrug bij Heeten opgeknapt. De Spekschatebrug, of Hekkertsbrug, is inmiddels al bijna klaar. Dat betekent dat de stalen bovenconstructie is gestraald en weer in de groene kleur van vroeger is gezet.

Meer foto's