brugdek daggertsbrug volledig verwijderd

De Weseperbrug, de Spekschatebrug en de Zonnenbergerbrug bij Heeten worden net als de Enkbrug en de Daggertsbrug in Raalte door de gemeente opgeknapt. Met een flinke subsidie van de provincie worden al deze bruggen weer in hun originele staat hersteld. Dat betekent dat het staal weer opnieuw wordt gestraald en beschilderd in de oorspronkelijke groene kleur, en dat het dek wordt verstevigd en in sommige gevallen opnieuw gebouwd.

Dat brugdek is inmiddels bij de Daggertsbrug, dat de Brugstraat en de Almelosestraat in Raalte met elkaar verbindt, al verwijderd. Het stalen brugdek dat jaren dienst heeft gedaan als oversteek voor fietsers wordt door aannemer Salverda uit ’t Harde vervangen door een betonnen brugdek. Uiteraard zijn de gelijkenissen in beide constructies groot, want de brug moet zoveel mogelijk lijken op de ophaalbrug van weleer.

De ophaalbruggen moeten uiterlijk eind juni allemaal in originele staat zijn hersteld. Dat betekent wel dat zij hun functie verliezen. Door de aanleg van een betonnen brugdek in plaats van een stalen constructie, is het niet meer mogelijk om de bruggen op te halen. Voor de rest wordt alles identiek aan vroeger. Dat betekent ook dat het houten voetpadbruggetje naast de Daggertsbrug niet terugkeert. Uiteraard is deze inmiddels ook al gedemonteerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.