broodje kaas is ieder ontbijt de eerste keus

Nederland kiest bij ieder ontbijt nog steeds massaal voor het broodje kaas. En als het dan even kan is dat een bruin broodje. Volgens een onderzoek van Amsterdam RAI in het kader van de vakbeurs Bakkerij Dagen, die vandaag begint, blijkt de bruine boterham met kaas het populairst tijdens het ontbijt. Brood is sowieso erg onmisbaar in het dagelijks leven, zo stellen de ruim vijfhonderd mensen die mee hebben gedaan aan het onderzoek.

De meeste Nederlanders halen dat brood overigens gewoon in de supermarkt, net als de kaas. Bijna zes op de tien koopt het brood in de supermarkt, terwijl vier op de tien een voorkeur voor de bakker heeft. Daar doen vooral de gezonde broden zoals het meergranenbrood, het volkorenbrood en het bruinbrood het erg goed. Naast kaas wordt dit meestal belegd met vleeswaren als rosbief, ham en worst. Slechts één op de tien Nederlanders heeft liever jam of hagelslag.

Hoewel het meeste brood nog in de supermarkt wordt gekocht, is men het er wel over eens dat het brood bij de bakker lekkerder is. Overigens kiezen met name mannen vaker voor het gemak voor de supermarkt, bij vrouwen is juist de prijs vaak een reden om niet naar de bakker te gaan. Mannen vinden het bovendien ook wel erg makkelijk wanneer het lunchpakket op werkdagen wordt klaargemaakt door de partner of moeder.

Eén op de vijf mannen geeft toe zelf niet voor zijn lunch te zorgen en dat deze lunch over het algemeen nog in broodtrommel met elastiek wordt vervoerd. Een kwart van werkend Nederland eet tussen de middag gewoon thuis, één op de vijf werknemers bezoekt de kantine van het werk. En daar slaan we met z’n allen natuurlijk massaal aan het broodje kroket, dat volgens weer een ander onderzoek minstens zo gezond is als de bruine boterham met kaas. Ook tijdens het ontbijt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.