belabberde velden dus sv raalte last alles af

De thuiswedstrijd van het eerste van SV Raalte gaat dit weekend niet door. Net als alle andere wedstrijden van de plaatselijke SV. Reden: De gemeente heeft de velden zodanig behandeld dat er eenvoudigweg niet gespeeld kan worden. Hoofdtrainer Reinier Stegeman: “Dit is natuurlijk drie keer niks.”

Bij SV Raalte snappen ze geen snars van de manier waarop de gemeente de velden onderhoudt. Stegeman: “Moet je zien wat voor mooie zomer we gehad hebben. Toen was er alle tijd om de velden in topconditie te krijgen. Maar wat doet de gemeente kort voor de winterstop? Gaan ze het veld slepen en brengen ze er zand op… Alles ligt sindsdien los. En gras groeit natuurlijk niet weer aan in deze tijd van het jaar. Ik kan een derde van het seizoen thuis niet eens op het hoofdveld terecht, zo slecht is dat veld er aan toe.”

Met komende weekeinde de climax. “Ze hebben er ik weet niet hoeveel zand opgebracht van de week. Waarvoor? Geen idee.” Maar door de regen, zo schijnt, kan dat zand niet uitgesleept worden en dus ligt komend weekend het hele programma er uit. Stegeman: “Belachelijk. Het was al drie, vier, vijf keer niks, maar dit slaat alles. Laat ze maar gewoon een keer een boer naar het veld kijken hier. Die heeft tenminste verstand van hoe die met gras moet omgaan.”

Tijd voor kunstgrasvelden dan maar? “Daar ben ik in principe helemaal geen tegenstander van. En je weet in elk geval zeker dat de voetbal altijd doorgaat.”

Meer foto's