al 1500 handtekeningen tegen varkensflats

Varkensflats zijn in de visie van Piet de Haan, René Willems en Dieter Hammer uit Luttenberg zeer ongewenste ondingen. Ze zijn dieronvriendelijk, brengen stankoverlast met zich mee, verpesten het economische klimaat voor de ‘normale’ boeren, werken de verspreiding van dierziektes in de hand en horen niet thuis op het platteland, maar op industrieterreinen.

Vandaar dat de drie bezorgde bewoners van het buitengebied van Luttenberg in het geweer zijn gekomen. De drie oprichters van de Belangengroep Luttenberg zetten ze zich in om het beleid met betrekking tot Landbouw Ontwikkelings Gebieden (LOG’s) weer op de politieke agenda te zetten. Ook in Luttenberg is immers een LOG aangewezen.

Samen met de Stichting VROM (Vroomshoop geen mesthoop) en belangengroepen uit Ommen, Wierden en Hellendoorn zijn de heren uit Luttenberg onlangs een ‘burgerinitiatief’ (biedt burgers van Overijssel de mogelijkheid om onderwerpen rechtstreeks op de agenda van Provinciale Staten te plaatsen) gestart. De groep heeft inmiddels de daarvoor benodigde 1.500 handtekeningen al bijeen. Op woensdag 26 maart zullen de handtekeningen worden overhandigd aan Geert Jansen, voorzitter van Provinciale Staten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.