actiegroep tegen gentech blijft maar groeien

De Groep Bos, die landelijk actie voert tegen de mogelijke komst van gentech, gaat sinds 1 maart door het leven onder een andere naam: De Gentechvrije Burgers v/h de Groep Bos. Hiertoe is besloten om direct duidelijk te maken waar de groep zich sterk voor maakt. De groep is te bereiken via staging2.gentechvrij.nl.

De Groep Bos is een naam die het ministerie van VROM heeft gegeven aan de actiegroep van Miep Bos, nadat zij ruim 600 handtekeningen van bezorgde consumenten tegen de toelating van gentechkoolzaad van Monsanto (en elk volgend gentechveld) had opgehaald. Sinds 2006 zet die actiegroep zich in tegen de bedreiging van gentech. Het Amerikaanse Monsanto is daarbij de grootste bedreiger.

Eind vorige week heeft de groep weer extra druk uitgeoefend op het ministerie. Een petitie, getekend door 302 belanghebbenden, is gestuurd naar de vaste kamercommissies van het ministerie van VROM en het LNV. Deze is gericht tegen de vergunningen, die verleend zijn voor proefvelden voor gentech in heel Nederland, ook in Salland.

Ook meldt de groep dat er binnenkort een zeer indrukwekkende documentaire wordt uitgezonden, luisterend naar de naam ‘The World According to Monsanto’. De Franse journalist Marie Monique Robin heeft deze gemaakt en is van plan de reportage op twaalf zenders wereldwijd uit te zenden. De film is de afgelopen drie jaar gemaakt in Amerika, Europa en Azië en laat zien dat Monsanto bezig is met werelddominantie, maar dat de ecologische balans van de aarde daarmee ook in gevaar komt.

In Salland is enorme ophef ontstaan over de mogelijke komst van gentech. Door een vormfout van het ministerie lijken de proeven binnenkort niet meer naar deze regio te komen. Het proefveld moest komen te liggen in Dalfsen, maar het ministerie had een vergunning voor Raalte verleend. De discussie over de gevaren van gentech in het algemeen en de komst van Monsanto naar vier andere plaatsen in Nederland is echter niet gaan liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.