acoustic strings ook voor nieuw talent

Een muziekopname maken is lang niet voor iedereen weggelegd. De organisatie van het Acoustic Strings Festival realiseert zich dat ook en heeft voor zaterdag 19 april in het Hoftheater in Raalte een speciale ‘DemoDay’ uitgeschreven, een soort talentenjacht. Alle live-optredens – in aanwezigheid van eigen aanhang – worden dan op band vastgelegd. De organisatie van het festival wil met dit initiatief een stimulans geven aan de ontwikkeling van muzikaal talent op gitaar. Voor de winnaar wacht een mooie prijs.

Belangstellende solisten, duo’s, trio’s en groepen kunnen zich tot uiterlijk 25 maart per e-mail kosteloos aanmelden. Zij moeten informatie met eventuele referenties, een actuele foto en het liefst een proefopname (MP3) ter beoordeling opsturen naar Acoustic Strings. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en maakt op basis daarvan een selectie. De gelukkigen worden uitgenodigd om naar het Hoftheater te komen voor een optreden van ongeveer een kwartier tot twintig minuten.

Behalve de gratis registratie (cd/dvd) van het optreden is er ook nog een heel bijzondere extra prijs te winnen. De beste act van de ‘DemoDay’ mag namelijk op zondagmiddag 20 april optreden op hetzelfde podium waar wereldtoppers te bewonderen zijn. Aan het optreden worden wel enkele voorwaarden gesteld. Zo moet de akoestische gitaar centraal staan, maar is het wel toegestaan om deze te versterken. Groepen mogen ook andere instrumenten ter ondersteuning gebruiken.

Het International Guitar Festival Acoustic Strings is het grootste festival in zijn soort van de Benelux en mag zich verheugen op veel buitenlandse belangstellenden. Voor het totale programma en de voorwaarden voor de ‘DemoDay’ kun je acousticstrings.nl raadplegen. De inzendingen per e-mail kunnen worden gericht aan demoday@acousticstrings.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.