zorgen over toekomst van raalter winkelhart

Raadslid Wim de Hair van Gemeentebelangen heeft het Raalter college per brief een aantal vragen voorgelegd met betrekking tot de ontwikkeling van het Raalter centrum. Volgens De Hair voldoen bepaalde beleidsvoornemens niet aan toekomstige problemen in het winkelhart van Raalte.

In zijn brief aan het college merkt het GB-raadslid het volgende heldere voorbeeld op: “In de recentelijk vastgestelde woonvisie wordt uitgegaan van een groei met ongeveer 1.200 woningen in de periode 2008-2015 en voornamelijk in Raalte Noord. Hiermee is de grens nog niet bereikt, want het ambitieniveau ligt hoger in de toekomst.”

Wim de Hair vervolgt zijn verhaal: “Een logisch gevolg van deze woningbouwplannen is dat de parkeerdruk op het winkelhart van Raalte aanzienlijk zal toenemen. In belangrijke mate wordt dit veroorzaakt door de drie grote full-service supermarkten die in het Molenhofgebied gevestigd zijn. Vooral op de piekdagen zijn de aanwezige parkeervoorzieningen (218) in het gebied Molenhof – Schapenstraat – Klompenmakershof nu al ontoereikend.”

“In Raalte op weg naar het jaar 2020 dienen alle ontwikkelingen en daarmee de samenhangende consequenties meegenomen te worden, want anders lopen we weer achter de feiten aan en is een stagnatie van de centrum-economie en het vastlopen in de infrastructuur van, naar en in het centrum op middellange en lange termijn onvermijdelijk. Voor Gemeentebelangen is dit een uitermate ongewenst toekomstbeeld, dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor de centrumfunctie van Raalte”, aldus De Hair.

Klik hier voor de volledige brief, inclusief de vragen die De Hair aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.