zomaar een mailtje van monsanto zelf

Het Amerikaanse bedrijf Monsanto, dat van plan is om bij Heino proeven te doen met genmaïs, heeft afgelopen woensdag een mailtje gestuurd dat gericht was aan de Raalter burgemeester Pieter van Veen. Met de mail wilde Monsanto – met het oog op de raadsvergadering van gisteravond – de ongerustheid betreffende de geplande proeven wegnemen.

In het lange mailtje schrijft Monsanto onder andere: “De glyfosaat tolerante maïs vormt geen risico voor de consument (mens/dier) en is daarom ook goedgekeurd (sinds jaren) voor de import en consumptie in Europa. De maïs die op de proefvelden geteeld wordt, zal echter niet in de consumptieketen terecht komen.”

Vreemd genoeg was de raadsleden de tekst van het mailbericht tot na de raadsvergadering onbekend. En dat terwijl er tijdens die vergadering wel een besluit is genomen over het onderwerp. Voor het complete mailtje van Monsanto klik hier. Bij het mailbericht zat overigens ook een bijlage. Die informatie lag voor aanvang van de raadsvergadering wel geprint bij de raadstukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.