wordt drostenkamp nog ooit zoals het was

Op dit moment is aannemer NTP uit Hattem druk bezig met werkzaamheden aan het gebied, dat in grote lijnen moet worden aangepast of verbeterd. Maar wie nu een vluchtige blik op de locatie werpt, vraagt zich ongetwijfeld af of het park ooit nog die uitstraling van vroeger krijgt.

Eens was de Raalter Drostenkamp namelijk een park waar je je bezoek mee naar toe nam voor een wandeling. Maar dat is over. Wil je op dit moment mooie stukjes van Raalte laten zien, moet je mensen mee naar andere plekken nemen. De Drostenkamp ligt al meer dan een jaar volledig overhoop, maar volgens de plannen van de gemeente Raalte komt het weer helemaal goed met het stukje natuur. Dan moeten er echter wel veel bomen en struiken verdwijnen, en daar is men nu mee bezig.

”Ik ben echt enorm geschrokken hoeveel bomen en struiken er zijn weggehaald”, vertelt Annet van Raalten, die ook onderstaande fotoreportage maakte. “Ik kom er zeer regelmatig en het is er altijd genieten, maar niet alleen voor een fotograaf. Met mij vinden weel mensen dit vreselijk, denk ik zo. Maar het zal niet anders kunnen. Het park gaat pas over minstens een jaar weer open, hopelijk wordt het ooit nog weer zoals het was.”

Daar helpt het kappen van alle bomen echter niet aan mee. “Een open park is nu eenmaal een stuk veiliger”, sprak wethouder Haarman verleden jaar al eens duidelijke taal. Nieuwe bomen worden niet geplant. Wel komt er een bergbezinkbassin dat als opvang moet dienen voor overtollig regenwater. Ook de huidige vijver wordt uitgebreid met liefst 6600 vierkante meter. Daarnaast worden de wandelpaden opgeknapt. Of het nieuwe fietspad ook een onderhoudsbeurt krijgt is ons niet bekend, door al het zware materieel is deze al wel weer voor een groot deel verwoest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.