weet marienheem wel waar de n35 afbuigt

“Dat is wel even schrikken, als je ineens beseft dat die rondweg zo maar over je huis kan komen”, reageert ene ‘J’ op onze site. We hebben haar (ze blijft liever anoniem) om een nadere reactie gevraagd. Denkt ze al aan een actiegroep? “Tja, dat weet ik eerlijk gezegd niet. We zijn er pas sinds twee weken achter dat dit zo serieus speelt.”

Het gaat om de N35 en de manier waarop die om of door Raalte moet komen. De actiegroep ‘N35 Raalte Rechtdoor’ weet het wel. Rechtdoor dus. Maar diverse reacties op Salland Centraal laten misschien wel een reëel ander beeld zien: De zuidelijke rondweg lijkt de beste oplossing. Noord is geen optie wegens de natuur en de aansluiting op De Zegge. Rechtdoor is nú misschien wel te verdedigen. Maar de rondweg komt er de eerste acht tot tien jaar niet. En het is maar de vraag of je tegen die tijd nog wel zo’n drukke weg dwars door Raalte moet willen. Want hoe ontwikkelt de woonwijk Raalte Noord zich? En hoe druk gaat het worden met het verkeersaanbod tussen nu en over tien jaar? Er komt ieder jaar meer dan tien procent verkeer bij…

“Actie voeren moet wel zin hebben. Het moet wel iets opleveren. Als ik de voors en tegens vergelijk, moet ik concluderen dat de zuidelijke variant een goede optie is. Actie voeren kost ook veel tijd en daar ontbreekt het me op dit moment aan. Daarbij, waar komt die weg precies te liggen? Als ik de situatieschets goed bekijk – voor zover dat met deze schets mogelijk is – gaat de snelweg precies over ons huis. Vanuit de gemeente had ik eerlijk gezegd wel iets meer verwacht, want de informatieavond eind januari had ik ook graag willen bezoeken. Nu lijkt het net alsof de rondweg net voorbij Ramele stopt. Ik ben wat dat betreft wel teleurgesteld in de informatievoorziening van de gemeente Raalte. Alsof het gebied na Ramele niet zo belangrijk is…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.