volle kerk in heino viert het jubileumjaar

Zeer groot feest in de Onze Lieve Vrouwe TenHemelOpneming in Heino, waar het 150-jarig bestaan van de parochie vanmorgen uitbundig werd gevierd. De viering werd onder meer voorgegaan door hoofdcelebrant Adrianus Kardinaal Simonis en zorgde voor een bomvolle kerk.

‘Met een missie onderweg’ luidt het motto van het feestjaar, dat de Kardinaal ten overstaan van een paar honderd parochianen en vele genodigden opende. Het parochiebestuur had er veel werk van gemaakt. Zo was de kerk prachtig versierd en zorgden maar liefst vier koren voor de muzikale omlijsting. Dat waren Reflection, het Gemengd koor, het Gregoriaans koor en het Jeugdkoor. Medevoorgangers waren de pastors Noordink en Mijnhout. Miranda Temmink bespeelde het orgel, pianisten waren Hans Doelman (Reflection) en Mieke Geisler (Jeugdkoor).

Kardinaal Simonis sprak in zijn overweging over de toekomst van de parochie – hij verwees naar apostelen – en benadrukte onder meer het grote belang van samen delen, catechese, trouw aan de gemeenschap en eensgezindheid in het geloof. De offerande was bijzonder, dit waren onder meer Sallandse producten, die door de vertegenwoordigers van de vrouwenverenigingen ZijActief en het KVG naar het altaar werden gebracht.

Eén van de hoogtepunten van de viering was het jubileumlied, dat de koren sámen zongen. De tekst is gebaseerd op de kleuren van de Heinose vlag: Wit, groen en zwart. ‘Het zwart van de aarde het donkere begin, wit dat ons lichten een held’re stralenkrans en groen dat laat ons hopen de toekomst tegemoet.

In Zaal Oortwijn werd het grote feest met een feestelijke receptie voortgezet, met een hapje en een drankje. Hier waren toespraken te horen en werden de goede doelen gepresenteerd, die in het feestjaar ondersteund worden. Dat zijn: Pax Kinderhulp, KeSA- Jongerenproject, Let Kids Smile en ‘Travellers Oasis Centre, Sultan Hamud, Kenya’. Daarnaast werd het jubileumboek gepresenteerd, over 150 jaar katholisme in Heino. Het boek ligt voor 24,50 euro te koop. Maar daar bleef het niet bij. er werd ook nog een speciale cd gepresenteerd, waarop alle koren hun geluid laten horen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.