torben hansen volgt woudstra op bij kwiek

Torben Hansen is met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van de eerste selectie van GIBO Groep Kwiek uit Raalte. De Deense trainer zal naast dames 1 ook de A1 onder zijn hoede nemen. Op het moment is Hansen nog trainer van de tweede selectie, waardoor hij komend seizoen ook geen onbekende is voor speelsters en staf.

Als hoofdtrainer volgt volgt de pas 23-jarige Hansen de huidige coach Henk Woudstra op, die zich bij de eredivisionist meer gaat richten op de jeugdopleiding. “De afgelopen twee maanden heeft Torben bij dames 2 laten zien een kundig coach te zijn”, spreekt voorzitter René Schoenaker. “Het bestuur van Kwiek heeft er alle vertrouwen in dat zijn unieke achtergrond tot nieuwe successen kan leiden.”

Schoenaker doelt daarmee op de ervaring die Hansen als speler en trainer al opdeed bij de Deense topclubs Aarhus en Viborg. “Op mijn negentiende ben ik gestopt met spelen, om me volledig op het coachen te kunnen richten”, zegt de nieuwe hoofdtrainer daar zelf over. “Het was altijd mijn droom om als handbalcoach in het buitenland te gaan werken. Mijn voorkeur voor Nederland komt mede door mijn vriendin, zij is half Nederlands.”

Bert Bouwer, voormalig bondscoach van Nederland en de huidige hoofdcoach van het Japanse team, gaat Hansen komend seizoen begeleiden. “Ondertussen ben ik al bijna twee maanden aan de slag bij Kwiek en dat bevalt me prima. Maar het is ontzettend goed dat de club Bert Bouwer bereid heeft gevonden om als klankbord voor me te fungeren”, zegt Hansen daar zelf over.

Henk Woudstra geeft volgend jaar samen met Marco Askamp technische en tactische trainingen aan alle jeugdteams. Daarbij wordt ook de begeleiding van de jeugdtrainers niet vergeten. “Met de invulling van Henk en Marco is de vereniging erin geslaagd om twee heel goede trainers in te zetten voor de ontwikkeling van de jeugd”, aldus Schoenaker. Naast een rol in het opleidingsdeel wordt Woudstra ook trainer van dames 2 en B1. Askamp gaat keeperstrainingen voor de jeugd verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.