ten broeke crossloop krijgt spannende finale

Het Sallandscrosscircuit kent dit weekend een absolute climax wanneer de deelnemers zich presenteren tijdens de Ten Broeke Crossloop in Lemelerveld. Deze loop wordt zondag voor de eerste maal gehouden, maar is tegelijk de laatste crossloop die deel uitmaakt van het Sallandscrosscircuit. Op twee afstanden is de winnaar nog niet bekend, dus er is sprake van een echte finale op een hagelnieuw parcours.

De Ten Broeke Crossloop staat voor zondag 10 februari op het programma en heeft zowel haar start als finish op het Kroonplein in Lemelerveld. De inschrijving voor de verschillende afstanden is bij Café Reimink, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. De eerste loop over één kilometer is er een voor kinderen tot en met 12 jaar en start om 13.15 uur. Voor elke deelnemer ligt er na afloop een medaille te wachten bij de finish.

Om 13.30 uur gaat de vijf kilometer van start. Bij de mannen is Martin Breunissen al tot kampioen gekroond, maar bij de vrouwen is de strijd nog niet beslist. Hier zijn zelfs nog vele verschillende scenario’s mogelijk.

De strijd om de eerste plaats gaat tussen Lianne Haarman en Ellen Holtmaat. Laatstgenoemde won al vier maal, maar was ook drie keer afwezig. Tijdens haar afwezigheid won Lianne Haarman telkens. Indien Lianne komend weekeinde wint, zal zij worden uitgeroepen tot eindwinnaar. Bij een gelijk aantal punten wordt er namelijk ook gekeken naar het aantal gelopen wedstrijden, en dat is in haar voordeel. Ellen Holtmaat verloor in deze editie van het Sallandscrosscircuit echter nog geen enkele wedstrijd waaraan zij heeft deelgenomen!

Op de tien kilometer (aanvang 14.30 uur) is het juist bij de mannen spannend, bij de vrouwen is Gonny Homma uit Heino al kampioen. Zij is een van de weinige atleten die tot zover aan alle crosslopen heeft meegedaan, en die bovendien allemaal heeft gewonnen. Bij de heren is het wel echt spannend. De eerste vier lopers uit het klassement moeten allemaal nog een wedstrijd lopen om in aanmerking te komen voor de eindklassering. Jeroen Machielsen heeft de beste papieren, voor Gerard Luchtenberg, Vincent Holtmaat en Bram Wiersum.

Lopers die niet in staat zijn om aan deze laatste crossloop mee te doen en wel in het herinneringshirt willen ontvangen, kunnen per e-mail Harold van den Enk benaderen op enki23@hotmail.com voor het afhalen van dit shirt. Meer informatie over de Ten Broeke Crossloop is te vinden op staging2.sallandscrosscircuit.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.