tegenbewegingen vroeg op stap nemen toe

De actie ‘Vroeg op stap’ blijft de tongen losmaken. Het blijkt dat de actie aanslaat, maar het aantal tegenbewegingen groeit ook. Een voorbeeld is de jongerenpartij van D66. “Die moeders van vroegopstap.nl schuiven hun eigen verantwoordelijkheid door naar de overheid”, zo vertelt Floris Krieken, de voorzitter van de Jonge Democraten, in Trouw.

Wat willen de dames van ‘Vroeg op stap’ ook alweer? Ze vinden dat het uitgaan onder jongeren te laat begint en ze hebben liever dat kroost eerder thuiskomt dan nu het geval is. Discotheken moeten om twee uur dicht. Ze doen hierbij een beroep op de regering. De actie lijkt met zo’n 150.000 digitale handtekeningen aan te slaan.

Maar er zijn ook nog genoeg tegenstanders. Kijk maar eens op staging2.vrij-uitgaan.nl. Dit is een website van een aantal politieke jongerenorganisaties samen. De Jonge Democraten zijn zelf een tegenactie begonnen onder het motto staging2.vrijopstap.nl. Leden gaan de kroeg in om handtekeningen te verzamelen. Met 40.000 handtekeningen op papier krijgen ze recht om hun plan toe te lichten in de Tweede Kamer.

Het is volgens Krieken beter als de horecaondernemers met de ouders om de tafel gaan zitten. “De openingstijden zijn vrij, dat betekent dus niet dat ze tot laat open móeten zijn. Als blijkbaar zoveel jongeren zelf ook graag vroeger beginnen, richt je dan op dat gegeven. Roep iedereen op al om tien uur te komen, weet ik veel. Maar laten we alsjeblieft niet de tijd gaan terugdraaien voor iedereen”, zo laat hij zich duidelijk uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.