stoppeltjes maken zich op voor verhuizing

De Stoppeltjes, oftewel de peuters van de gelijknamige Raalter peuterspeelzaal, maken zich op voor een grote verhuizing naar het voormalige onderkomen van de Zonnehof aan de De Brink 2 in Raalte. “Wij zijn momenteel druk met de voorbereidingen op de verhuizing”, vertelt coördinator Carola Beumer van De Stoppeltjes.

De Raalter peuters zitten volgende week nog in het gebouw aan de Meerleweg, in de buurt van schildersbedrijf Hoekman en Café de Gouverneur. Het huidige pand (bouwjaar 1961) werd voorheen altijd gebruikt als kleuterschool, maar gaat binnenkort tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komen drie vrijstaande bungalows.

Volgens Carola Beumer is de verhuizing van De Stoppeltjes een logische. “De gemeente stimuleert jeugdorganisaties van 0 tot 12 jaar om zoveel mogelijk samen te werken. En aangezien er een brede school in Raalte op handen is, is er besloten om tijdelijk samen met KOOS (kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, red.) samen te gaan zitten in één gebouw aan De Brink.”

Een samenwerking tussen De Stoppeltjes en KOOS ligt dan ook zeker in de lijn der verwachtingen. Beumer ziet het al helemaal voor zich: “De peuters komen in de nieuwe situatie ‘s ochtends om 8.00 uur bij het kinderdagverblijf binnen, gaan vervolgens om 8.45 uur een deurtje verder naar ons, krijgen een programma aangeboden en gaan rond de klok van 11.30 uur weer terug naar het kinderdagverblijf om een broodje te eten.”

Maar voordat het zover is, moet eerst nog het nodige werk worden verzet. “Op donderdag 21 februari is er alleen ’s ochtends nog peuterspeelzaal, want ’s middags gaan we bezig met inpakken. Een dag later staat om 8.00 uur de verhuiswagen voor de deur”, aldus Beumer, die samen met collega’s in de voorjaarsvakantie het nieuwe onderkomen gaat inrichten. “Op maandag 3 maart starten we aan De Brink in onze nieuwe ruimte.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.