Home / archiefcentraal / sp raalte blijft zich verzetten tegen genmais

sp raalte blijft zich verzetten tegen genmais

De afdeling Raalte van de SP houdt voorlopig de mogelijkheid open, om via de website www.raalte.sp.nl een modelzienswijze te ondertekenen tegen de komst van genmaïs. SP Raalte heeft de afgelopen week een kleine honderd handtekeningen verzameld van mensen die bezwaar maken tegen verbouwen van genetisch gemanipuleerde maïs op een perceel nabij de hoek Lageweg en Haarweg.

Er zijn zelfs ook reacties van Nederlanders die in het buitenland verblijven binnengekomen. De SP zendt deze zienswijzen door naar het ministerie van VROM en blijft dat doen. Ondanks dat het perceel niet op Raaltes grondgebied maar in Dalfsen ligt en dat VROM (in ieder geval voorlopig) de vergunning voor het Dalfser perceel heeft ingetrokken. SP: “Er zijn echter nog vier locaties in Nederland waarvoor een dergelijke aanvraag is gedaan. Het blijft dus nodig hiertegen te protesteren, door VROM te voorzien van zoveel mogelijk zienswijzen.”

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.