sloop van voormalig tehuis in volle gang

De sloop van het voormalig gezinsvervangend tehuis (gebouwd in 1974) aan De Braak in Raalte is in volle gang. Hiermee wordt eindelijk plaats gemaakt voor nieuw te bouwen huisvesting voor ouder wordende cliënten van De Parabool en voor cliënten met dementie van De Hartkamp. Dit betreft – zoals al eerder gemeld – een uniek zorgconcept in Nederland.

De planning is dat over enkele weken de eerste paal in de grond wordt geslagen. De nieuwe bewoners zullen er naar verwachting in april 2009 hun intrek kunnen nemen. Twaalf cliënten met dementie van De Hartkamp en zes ouder wordende cliënten van De Parabool zullen er op kleinschalige wijze onder één dak de voor hen nodige verzorging en begeleiding krijgen. Dit vanuit het oogpunt van efficiënte organisatie van de zorg, waarbij de cliënt centraal staat.

Maar bovenal stellen De Leiboom en De Parabool hiermee een zeer unieke kwaliteitsverbetering ten doel. Nog niet eerder werd in ons land op deze ver doorgevoerde wijze samengewerkt. Kennis en ervaring vanuit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg alsmede de feitelijke huisvesting zullen op locatie De Braak onder één dak worden gecombineerd. Medewerkers van beide zorginstellingen zullen in één team de zorg en begeleiding van de bewoners op zich nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.