sleutel is binnen groot feest in stoppersgat

Met de alternatieve sleuteloverdracht in het Bezoekerscentrum, is vanmorgen ook in Heino het carnavalsfeest losgebarsten. Prins Pascal de Eerste (van de Sökkestoppers) en Jeugdprins Mark de Eerste (van de Gaägies) zwaaien de komende dagen de scepter over Heino, dat deze dagen het ‘Stoppersgat’ heet. Meesterburger Jan Kappert overhandigde de sleutel aan beide prinsen.

Maar voordat Prins Pascal de sleutel in ontvangst mocht nemen, werd aan hem gevraagd nogmaals een demonstratie ‘jumpstyle’ te geven ten overstaan van de Raad van Elf, de Stopnaalden, de dansmariekes, showgirls en de Hofkapel en andere aanwezigen. Ook kreeg hij uit handen van de Meesterburger een emmer met sop om de geheimzinnige gele sterren – die eerder dit jaar overal in het dorp waren opgeplakt – te verwijderen.

Het ging er vrolijk aan toe en er werd hartelijk gelachen om de humoristische toespraken van Sökkestopper Han Horstman, de Meesterburger en beide prinsen. Uiteraard lazen de hoogheden hun proclamaties nog even voor. Het motto van Prins Pascal is: ‘Met een Eik en een Schok aan de Top, zetten wij het Stoppersgat op zijn kop!’ Prins Mark de Eerste stelt: ‘Met mij als prins zeuren en klagen we niet, maar vieren we feest en zingen samen het hoogste lied!’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.