seizoen neo profs start met ster van zwolle

Traditiegetrouw wordt het wielerseizoen in ons land op de eerste zaterdag van maart geopend met de Ster van Zwolle. De 48e editie van de Zwolse openingsklassieker is identiek aan vorig jaar, toen de renners ook ruim 170 kilometer voor hun kiezen kregen. Van het combinatieteam RSE Cyclingteam uit Salland wordt weinig verwacht, omdat de selectie flink is uitgedund.

Het RSE Cyclingteam is samengesteld uit wielrenners van CRT Raalte, CC’75 (Nijverdal) en De Zwaluwen (Almelo). De selectie is echter sterk uitgedund na afzeggingen van Erwin Binnenpoorte en Jordi van de Vondervoort. Toby Reimert uit Raalte maakt als debutant wel deel uit van de ploeg, die nog uit slechts vijf renners bestaat. Over het hele deelnemersveld van 186 renners gemeten, doen er meer jongens uit de regio mee.

Roderik Groenewold uit Raalte komt morgen onder startnummer 135 uit voor Team Robinson Techniek, terwijl Heinoër Marien Wallink met nummer 45 rijdt voor B&E Koopmans Cycling Team. Wielertalent Steven Marissink uit Heeten fietst voor de Team Rietveld, een gesponsorde ploeg. Hij draagt startnummer 112.

De start en finish van de eendaagse wielerronde voor neo-profs liggen allebei in Zwolle. De start is om 12.00 uur op het Grote Kerkplein en de finish wordt iets na 16.00 uur verwacht op de Ceintuurbaan, ter hoogte van het Oosterenkstadion. Rond 12.40 uur komen de renners langs Raalte. Zij rijden van Zwolle naar Wijhe en via de Wijheseweg naar Raalte. De doorkomst bij Raalte Noord is rond 13.00 uur, waarna het peloton richting Lemelerveld koerst. Het volledige parcours is hier te raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.