schoorsteenbrand aan rozeboom in heino

Bij een woning aan de Rozeboom in Heino is vanochtend een flinke schoorsteenbrand uitgebroken. De eerste melding kwam om ongeveer half tien binnen bij de blusgroep van Heino, maar een kleine tien minuten later werd deze al opgeschaald naar een middelbrand.

Ter plaatse bleek dat de schoorsteenbrand zich al aardig had uitgebreid in de woning, met een enorme rookontwikkeling als gevolg. Het huis had zich dan ook in razend tempo met rook gevuld. Om verdere uitbreiding van de brand te voorkomen werd daarom ook het brandweerkorps uit Raalte opgeroepen om te assisteren.

Toen de blusauto uit Heino bij de woning was aangekomen, kon de brand relatief snel van binnenuit worden geblust. Om de rook uit het huis te verdrijven is er gebruik gemaakt van een ventilator. De brandweer van Raalte hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. Door de roet- en waterschade kunnen de bewoners hun woning voorlopig nog niet in.

Voor meer foto’s over deze brand verwijzen we graag door naar dit artikel van onze collega’s van RegioSalland.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.