salland moet beter worden gepromoot

De gemeente Raalte blikt terug op een geslaagde bijeenkomst voor het concept beleidsplan Recreatie en Toerisme. Doel van de avond (14 februari) was om samen met alle belanghebbenden na te denken over de toekomst van recreatie en toerisme.

De opkomst was enorm: Bijna tachtig vertegenwoordigers van de toeristisch-recreatieve sector in Raalte waren van de partij. Onder hen en recreatief-toeristische en horecaondernemers, cultuur- en natuurorganisaties, agrariërs met ook een toeristisch-recreatieve neventak, landgoedeigenaren, musea, gemeenteambtenaren en raadsleden. In een prettige sfeer is nagedacht over acties die het recreatief-toeristisch product Raalte verder kunnen verbeteren.

De gemeente is zich er steeds meer bewust van geworden dat recreatie en toerisme een belangrijke sector is. Eind vorig jaar is, samen met bureau Grontmij|Route IV, gestart met het opstellen van beleid voor recreatie en toerisme. De gemeente vindt het belangrijk dit samen te doen met de recreatief-toeristische sector. Hiervoor is een projectgroep in het leven geroepen met een vertegenwoordiging van de sector die het proces begeleidt. Ook zijn er interviews afgenomen met verschillende organisaties die zich bezighouden met recreatie en toerisme.

Er werd gekeken naar nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden, maar ook naar beter verbinden en beter vermarkten van het bestaande aanbod. Alle aanwezigen waren het erover eens dat er veel winst te boeken is door het nog beter promoten van de regio Salland. In de bijeenkomst zijn enkele honderden ideeën aangedragen. De gemeente gaat nu aan de slag om al deze ideeën verder uit te werken en hieruit een visie en actieprogramma voor de komende jaren samen te stellen. Als dit gereed is wordt het plan in juni op de gemeentelijke website geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.