Home / archiefcentraal / rohda raalte raakt koppositie alweer kwijt

rohda raalte raakt koppositie alweer kwijt

Rohda Raalte, de nieuwe koploper van de eerste klasse E, trad vanmiddag aan tegen middenmoter Jonge Kracht. Het lukte de Sallandse ploeg echter niet om deze thuiswedstrijd om te zetten in drie punten en zo de verse koppositie vast te houden. Rohda begon slap aan de wedstrijd, hoewel dit nog niet tot veel gevaar van Jonge Kracht leidde.

Toch kwam de gastploeg nog voor rust op voorsprong via een fraaie goal. Vanaf de rechterkant werd er een voorzet gegeven die plots het doel inwaaide. Direct hierna kwam Rohda in een goed tempo en had het duidelijk het betere van het spel. Dit resulteerde dan ook in een legio aan kansen, maar geen van die kansen werd benut. Zo rustte Rohda met een achterstand: 0-1.

Na de rust was het aan Rohda de taak om zich terug te knokken in de wedstrijd. De thuisploeg was ook dichtbij, maar een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak daarna viel het doelpunt aan de andere kant. Via een goedlopende aanval wist Nick van der Luyt tot scoren te komen. Toen Ignacio Tuhuteru kort daarna een speler van achter neerhaalde in de zestien meter, vervloog alle Raalter hoop. De strafschop werd benut en er was sprake van een onoverbrugbare achterstand.

Eigenlijk had Rohda toen al met tien man op het veld moeten staan, want keeper Ruben Tepperik maakte overduidelijk hands bij een score van 2-0. Dit vergrijp werd echter niet geconstateerd door de scheidsrechter, waardoor de Raalter ploeg nog grotere problemen bleef bespaard. Door de nederlaag is Rohda geen koploper meer, maar heeft het met een wedstrijd minder nog alle kansen om de koppositie weer snel over te nemen.

Lees ook

Parentshouse in Raalte krijgt definitieve status

RAALTE – Het Parentshouse in Raalte blijft. Het Raalter college van B&W heeft besloten om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.