riet bosman oma blekkerhoek overleden

Riet Bosman-Nijmeijer uit de Anjerstraat in Raalte is afgelopen zaterdag op 68-jarige leeftijd overleden. De Raaltese, die vooral bekend stond als ‘Oma van speeltuin Blekkerhoek’, werd eind oktober van het vorige jaar nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, ondermeer vanwege haar vrijwilligerswerk voor speeltuin Blekkerhoek. Ze kreeg de onderscheiding en het lintje tijdens een georganiseerd feest in verband met haar afscheid van de speeltuinvereniging.

Bosman was sinds 1980 betrokken bij de vereniging en heeft in de jaren daarna veel activiteiten geregeld. De taak van algemeen bestuurslid en penningmeester nam ze in de eerste jaren op zich, dit deed ze tot 1984. Daarna ging ze zich bezighouden met toezicht op de speeltuin en het leiden van activiteiten. Van 1987 tot 1993 was ze lid van de kinderwerkgroep. Het organiseren van spelactiviteiten in het clubgebouw tijdens de wintermaanden was een onderdeel van haar bezigheden.

Maar ze was niet alleen bij de speeltuinvereniging betrokken. Zo was ze van 1980 tot 1992 mede-organisator van het houtdorp, voor de jeugd in Raalte. Ook voor de collecte Jantje Beton in Raalte heeft ze zich ingezet. Riet Bosman-Nijmeijer organiseerde de vrijwilligers, collecteerde zelf en zorgde voor de afdracht van gelden. Dit alles deed ze van 1984 tot 1989. Daarnaast was ze mede-oprichter van en vrijwilliger bij de Club 2000. Dit was een jongerenclub voor 12 tot 16-jarigen. De activiteiten bestonden voornamelijk uit disco’s en speurtochten. Van 1986 tot 1989 was ze actief voor de club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.