Home / archiefcentraal / ratten in raalte noord nog steeds zeer actief

ratten in raalte noord nog steeds zeer actief

Lange tijd is het rustig geweest rond de rattenoverlast in Raalte Noord, maar deze plaag is nog altijd niet over. Vandaag werden wij door een van de bewoners van de Reiger getipt over de plaag, die blijkbaar nog altijd niet tot het verleden behoort.

Vorig jaar klaagden omwonenden van een sloot in Raalte Noord, die langs de Patrijs en de Lijster loopt, steen en been over de rattenoverlast. Hoewel enkele buurtbewoners al meerdere malen aanklopten bij de gemeente, werden zij constant doorgewezen naar het Waterschap Groot Salland. Als de ratten uit het water komen, dan is het volgens de gemeente dus de taak van het waterschap. Die zijn namelijk verantwoordelijk voor de sloot.

Destijds spraken we met Bert Holtmaat, die samen met zijn buurman Tonnie Peereboom in korte tijd maar liefst acht grote ratten wist te vangen. “De grootste rat die we hebben gevangen was ruim twintig centimeter en dan heb ik het nog niet over de lange staart”, sprak Holtmaat toen. Dit keer trekt Rick Wijnberg namens de buurtbewoners aan de bel. “De gemeente doet nog altijd niets aan deze plaag”, vertelt hij gefrustreerd.

De plaag is zo erg dat zelfs vogels gedupeerd worden door de aanwezigheid van de ratten. “Van de winter hebben we de vogels maar minimaal bijgevoederd, want zelfs de vetbollen hangen niet veilig in de boom van onze tuin”, aldus Wijnberg. “Deze hangt er dan een paar dagen en dan zijn ze plots van de een op de andere dag verdwenen. De dader is inmiddels gevonden, de vetbol was namelijk te groot voor het hol van de rat achter ons tuinhuisje.”

De bewoners van de Reiger zijn het inmiddels zat zelf achter de ratten aan te moeten gaan. “Vanochtend zat er weer een in onze val, dat was alweer de derde in twee weken.” Dat de rattenplaag nog veel meer mensen stoort in de buurt lijkt zeer aannemelijk. We roepen bij deze dan ook iedereen op om vooral maar foto’s toe te sturen en je beklag via deze site te doen.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.