raalter speelfilm ertegenaan krijgt vervolg

De Raalter speelfilm ‘Ertegenaan’ krijgt nog een tweede deel. Dit bleek gisteren bij de première in het Kulturhus in Raalte. Het eerste deel eindigde met een cliffhanger. Na afloop liet regisseur Lars Henning weten dat er in de zomer weer opnames worden gemaakt.

Maar gisteren dus eerst de première. De acteurs van de Raalter speelfilm moeten zich even in Hollywood hebben gewaand. In grote auto’s kwamen ze gisterenavond bij het Kulturhus in Raalte aan om vervolgens onder luid applaus over de rode loper naar binnen te gaan. Daarbij moesten ze wel eerst interviews geven en stralend op de foto gaan. En niet te vergeten handtekeningen uitdelen aan de (jonge) fans. Maar daar deed niemand moeilijk over, zoals op de foto’s blijkt.

Grote bedenker achter dit alles is de pas 16-jarige Lars Henning. Hij was ietwat overdonderd over wat hem bij aankomst allemaal overkwam. “Dit had ik niet verwacht. Echt leuk. Veel mensen, een rode loper, auto’s die zijn geregeld en een echte première!”, zei hij trots. Voor de jonge regisseur komt een droom uit. “Ja, dit is natuurlijk waar je het voor doet.”

Vlak voor aanvang van de filmpremière nam Johan Seekles, bestuursvoorzitter van RTV Raalte, even het woord. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat jeugd met media, journalistiek en film bezig is. “Dat gebeurt nog te weinig. Dan is zo’n succes als deze film natuurlijk heel erg mooi.” Lars Henning besloot zelf om na de première het woord te nemen, maar hij sprak de goed gevulde zaal voor het starten van de film toch nog even toe. “Jullie zijn natuurlijk benieuwd naar de film. Voor mij is de reactie van jullie erop juist weer erg belangrijk.”

Over de film gaan we natuurlijk niet veel vertellen. Behalve dan dat het erg spannend en meeslepend is. En dat er nog een tweede deel komt. “De opnames starten in de zomer weer”, zo wist Lars, “en daar heb ik nu alweer zin in.” Verder vertelde de vrijwilliger nog even over hoe blij hij eigenlijk is. “Toen we begonnen wisten we niet dat het hier zou gaan eindigen. Dat het wel het geval is, is alleen maar mooi.”

De reacties waren na afloop eensgezind. “Ongelooflijk knap dat iemand van zestien jaar dit kan”, “ik vond het onwijs spannend” en “ik kan niet wachten tot het tweede deel”, om maar even een bloemlezing te geven. En bij de after-party stonden in het middelpunt natuurlijk de regisseur, de acteurs en actrices. De andere belangstellenden stonden rustig aan de champagne te nippen. Daartussendoor flitsen de fotocamera’s en liep een cameraploeg. Net als in Hollywood.

De speelfilm ‘Ertegenaan’ is vanaf woensdag 20 februari iedere woensdag te zien op RTV Raalte. De film is dan niet in zijn geheel te zien, maar in kleine stukjes geknipt. Elk half uur kan er op woensdag gekeken worden. In totaal zijn er acht afleveringen. Voor meer informatie kun je naar staging2.ertegenaandefilm.nl gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.