raalte int dwangsommen weldegelijk

De gemeente Raalte dwangsommen heffen? Kom nou! Het is een verhaal dat iedere keer maar weer opduikt. Je kunt in Raalte gerust een dwangsom riskeren. Innen doen ze daar toch niet. Dat hardnekkige gerucht hebben we voorgelegd aan de gemeente. Woordvoerder Slagter: “Bij ‘verbeurd verklaarde’ dwangsommen gaan wij altijd over tot inning.”

Slagter over de dwangsommen: “Verbeurd verklaard betekent iets anders dan ‘opgelegd’. Het opleggen van dwangsommen kan worden ingezet als middel om een bepaalde illegale situatie te beëindigen. Voorafgaand aan het opleggen van een dwangsom heeft de overtreder veelal geen gehoor gegeven aan verzoeken om de illegale situatie te beëindigen.”

“Bij het opleggen van de dwangsom moet betrokkene altijd nog een uiterste termijn krijgen om de illegale situatie te beëindigen, voordat er tot het verbeurd verklaren van de dwangsom wordt overgegaan. Deze termijn moet in verhouding staan tot de tijd die in redelijkheid nodig is om de illegale situatie te beëindigen.”

“Direct na afloop van deze termijn controleren onze inspecteurs de situatie ter plaatse. Als in deze periode alsnog de illegale situatie is beëindigd, dan treedt het dwangsombesluit dus niet in werking. Als de illegale situatie niet is beëindigd, dan wordt de dwangsom verbeurd verklaard en daarmee treedt ook het traject van de inning in.”

Blijft natuurlijk over de bewijslast. Welke dwangsommen zijn de laatste jaren ook daadwerkelijk geïnd? Of is het iedere keer net niet zo ver gekomen? Die vraag krijgen we vast eerdaags ook wel beantwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.