programma ribsenblues 2008 bijna rond

De organisatie van Ribs&Blues 2008 heeft het programma voor het festival bijna rond. De Britse blueslegende The Hoax en de piepjonge sensatie Homemade Jamz’ Blues Band zijn de nieuwe namen die het podium tijdens het pinksterweekend ook betreden. Er wordt nog met één Amerikaanse band onderhandeld en dan is de muzikale bezetting helemaal compleet. Vorig jaar kwamen bijna 35.000 bezoekers naar het Raalter evenement.

Het cliché dat bluesmuziek voor en door oude mannen is, wordt door het jeugdige trio van de Homemade Jamz’ Blues Band volledig onderuit gehaald. Gitarist en zanger Ryan Perry is 15 jaar, zijn broer en bassist Kyle is 13 en zus Taya op drums is pas 9 lentes jong. Dit trio is druk bezig een indrukwekkende muzikale carrière op te bouwen. Binnenkort wordt zelfs het eerste album verwacht, terwijl ze ook al eens samen met de blueslegende BB King op het podium stonden.

De band The Hoax komt uit een dorpje in het Engelse Wiltshire en is sinds begin jaren negentig bezig met een opmerkelijke opmars in Europa. Een van de hoogtepunten in Nederland was hun optreden op Parkpop in Den Haag, maar ook op een van de allereerste Ribs&Blues-festivals zorgde de band voor een groots optreden. Eigenlijk is de band officieel al gestopt, maar zij doet toch nog een paar optredens. Ribs&Blues is het enige concert in Oost-Nederland dat The Hoax op het programma heeft staan.

In een eerder stadium legde de organisatie van het festival al verschillende andere grootheden vast. Zo betreden Popa Chubby, Ian Siegal en Barrelhouse het podium en komt de Belgische band Seatsniffers naar Raalte. Zij stond ook vorig jaar al op het programma, maar moest destijds afhaken. De Brit Ian Parker, de Noor Björn Berge, het Amerikaanse Johnny Mastro & Mama’s Boys werden ook al eerder bevestigd. Het volledige programma is te vinden op staging2.ribsenblues.nl.

De Normaal Coverband is al voor zaterdagavond vastgelegd. Dan is de zogeheten ‘Raalter Pinkster Party’. Het programma voor deze avond is verder nog niet bekend. Hoewel Ribs&Blues gratis is, moet voor de zaterdagavond wel entree worden betaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.