presentatieavond met de rooij groot succes

De jaarlijkse presentatieavond van toerclub Heikera in Heino is dinsdagavond goed bezocht. Zo tegen 20.00 uur zat de zaal goed vol met ruim zestig belangstellenden. De dagen voorafgaand waren wel even spannend. De bekende radiojournalist en Tour de France-verslaggever Hans Prakke had toegezegd een avond te verzorgen met diverse verhalen, maar hij moest zich wegens omstandigheden afmelden. Gelukkig vond Heikera Theo de Rooij nog bereid zijn plaats in te nemen.

De Rooij wist ruim een uur lang een ademloze zaal te boeien met zijn ervaringen als wielrenner, ploegleider en directeur van de Rabobank-wielerploeg. Theo was als renner zeer succesvol en wist diverse rondes op zijn naam te schrijven. Hij stond bekend om voornamelijk zijn tactisch inzicht. Geen wonder dat hij in 1989 assistent-ploegleider werd bij Peter Post. Van 1995 tot 2003 was hij ploegleider van de Rabobankploeg en tot en met 2007 actief als algemeen directeur bij diezelfde ploeg.

Theo hing zijn verhaal in Heino op aan thema’s. Elk thema ging vergezeld van bijpassende beelden. Met name de toestanden in de hotels, het gedrag van de soigneurs, de kwaliteit van het voedsel en de verzorging in de beginjaren van zijn profcarrière zorgden voor hilarische momenten. De sfeer en concurrentie in de wielerploegen en de belevenissen tijdens de koers, De Rooij vertelde hierover met smaak. Hoe hij zich – na enige aarzeling – in Parijs-Roubaix op zijn gemak voelde, ‘zwevend over de kasseien’. En zo ging hij nog wel even door.

Na de pauze kwamen de vragen uit de zaal aan bod: Hoe moet ik mij voorbereiden op een weekje fietsen in de bergen? Wat is slim, zwaar of licht verzet trappen? Hoe gaat het verder met je carrière? Wat is het nut van ‘oortjes’ in de Tour? Hoe ontwikkelt zich de ruzie tussen de UCI en de Tourorganisatie? Uiteraard gaf De Rooij overal een antwoord op en bleven de aanwezigen zeer aandachtig luisteren.

Tot slot bedankte Ben Veldkamp, namens alle aanwezigen en Heikera, Theo voor zijn boeiende relaas. Applaus was zijn deel. Aansluitend deed Veldkamp nog een dringende oproep aan de aanwezigen zich vooral te melden bij het Heikera-bestuur, om de organisatie van de Heikera-tochten in 2008 rond te krijgen. Willy Smeenk heeft heel veel werk verzet in de samenstelling van dat jaarprogramma. Voorzien van het jaarprogramma, het TEP-boek van de NTFU en zijn of haar lidmaatschapskaart het jaar 2008 ging eenieder voldaan huiswaarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.