powershop voorziet andre rieu van stroom

The Powershop reist dit jaar mee met André Rieu (en zijn Johann Strauss Orchestra) tijdens de zeer unieke wereldtour. Het Raalter bedrijf is door Rieu gevraagd – om alles met betrekking tot stroom te verzorgen – en heeft de uitdaging aangegrepen.

“Ja, dit karwei is absoluut een mooie uitdaging”, zegt eigenaar Wil Osendarp met enige trots. The Powershop heeft in het verleden al eerder iets gedaan voor Rieu, maar dat staat niet in verhouding tot deze wereldtour. De koning van de wals maakt dit jaar namelijk een wereldtournee langs alle grote stadions, waarbij hij niets aan het toeval overlaat. Weense paarden, ijsdansers, 250 artiesten, een wervelende lichtshow en zelfs een levensgrote replica van het Weense paleis Schönbrunn sleept hij de wereld over.

De André Rieu World Stadium Tour – Een romantische nacht in Wenen – beleefde zijn première op 14 december 2007 in Toronto. Maar tijdens de generale repetitie ging er iets mis. Al het stroom viel uit en dat kun je met 50.000 man in het stadion natuurlijk niet hebben. Rieu was des duivels en ging na zijn optreden in Toronto op zoek naar een nieuwe ‘stroompartner’ en kwam dus uit bij The Powershop.

“Zaterdag 15 maart staat het eerste concert in Düsseldorf op het programma. Dan gaat het echte werk beginnen”, zegt Osendarp, die met het materiaal voor de wereldtour van Rieu ongeveer heel Raalte kan voorzien van stroom. Om maar even aan te geven om wat voor een enorme klus het hier gaat. Na Düsseldorf doet de tour vervolgens nog Amsterdam, Leipzig, Parijs en Brussel aan. Tussen Leipzig en Parijs reist het gebeuren hoogstwaarschijnlijk naar New York, maar dat is nog niet definitief.

Dat Rieu in november afreist naar Australië is daarentegen al wel zeker. “Down Under staan onder andere optredens gepland in Melbourne, Adelaide, Sydney en Brisbane. En daarna zit het jaar er ongeveer wel op”, aldus Osendarp, die sinds kort ook druk is met het werven van extra personeel. Hij heeft in ieder geval al een projectmanager in dienst genomen, om alles tot in de puntjes te coördineren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.