pot van lienen en baumgarten in podium

Het muzikale trio Pot, Van Lienen & Baumgarten staat zondag 9 maart (15.00 uur) in Podium, aan de Canadastraat 6 in Heino. Vanwege het doordachte samenspel, de virtuoze, spetterende klanken en de losse improvisaties wordt de muziek van dit trio vaak in de media aangeduid als werk van internationale klasse.

De trekharmonica is, anders dan de accordeon, wisseltonig. Dat betekent dat hij duwend een totaal andere toon voortbrengt dan trekkend. Daarnaast is de trekharmonica – technisch niet veel meer dan twee mondharmonica’s op een plankje – veel beperkter in zijn mogelijkheden dan de accordeon. Dat de beperkingen van het instrument sommigen er niet van weerhoudt om virtuoze klanken aan hun trekharmonica’s te ontlokken, ontdek je tijdens het optreden van Pot, Van Lienen & Baumgarten.

Arie van Lienen roert zijn publiek diep met zijn melancholische trekzak-klanken, ex-drummer Peter Pot gaat op zoek naar het experiment en de spanning in zijn trekharmonica-muziek en (contra)bassist Philip Baumgarten staat garant voor nog een flinke scheut ‘jazz’ en vrije improvisatie. Samen brengen zij een afwisselend programma, waarbij ze op humoristische wijze over hun muziek en hun instrumenten vertellen. Klik hier voor meer info of kijk op staging2.podiumheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.