politie start project meer dan een biertje

Zorgwekkend is dat de jeugd op een steeds jongere leeftijd naar alcohol grijpt. Een nare bijkomstigheid daarvan is dat met drank in de man de kans op een strafbaar feit toeneemt. Dat is de politie IJsselland een doorn in het oog. En daarom komen ze met een nieuw project, ‘Meer dan een biertje’ geheten. In de steden Zwolle en Deventer is het al van start gegaan en binnenkort wordt het project waarschijnlijk ook in Salland opgestart.

Maar wat is het precies? De politie IJsselland, in samenwerking Bureau Halt en Tactus Verslavingszorg, wil een jongere (12 tot 18 jaar) die na het gebruik van alcohol een strafbaar feit pleegt op een speciale manier aanpakken. Zo iemand krijgt dan een cursus waarin het leert verantwoord om te gaan met alcohol. Bij een strafbaar feit kan bijvoorbeeld gedacht worden aan vernieling of het verstoren van de openbare orde. De ouders worden ingelicht, die het kind vervolgens van het bureau kunnen halen.

Maar daar blijft het niet bij. Aan de jongere en de ouders wordt een folder uitgereikt waarin staat wat er verder gaat gebeuren. Naast een korte uitleg over de werkwijze, wordt vermeld dat er op korte termijn een telefoontje volgt. Daarin worden de betrokkenen geïnformeerd over het vervolgtraject. Tijdens een gesprek met een consulent van Halt wordt een cursus bij Tactus aangeboden aan de jongeren en de ouders. Deelnemen gebeurt op basis van vrijwilligheid, maar als de jongere niet meewerkt, krijgt hij of zij alsnog een boete of werkstraf opgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.