pedro pico pop krijgt meer dan het aan kan

Toen Onze Man bij het oude Mavo-gebouw in Raalte aankwam, kreeg het een onwelkome verrassing te horen. “Het zit vol! Er mag niemand meer bij”, zei de jongen bij de kassa. Oftewel: Pedro Pico Pop had gisteren over belangstelling niets te klagen.

Dan is het handig dat je van de pers bent. Even de jas ophangen, een goed haakje vinden is wel even zoeken, en dan door naar het lawaai. Want er komt wat geluid vanaf. Allerlei punk-, ska- en rockbands mogen proberen om het enthousiaste publiek te vermaken. Dit lukt bijvoorbeeld skaband De Hardheid erg goed. Aangevoerd door trompetten en andere blaasinstrumenten gaat de jeugd voor het podium los en ontstaat er één grote dansende menigte.

Pedro Pico Pop is geen festival waar je keurige jongemannen in nette pakken ziet. De wat alternatievere jeugd is in veel grotere getale uitgerukt. En het lijkt wel of iedereen vrolijk is. Het bier is niet aan te slepen, maar ook qua eten is er niets te klagen. Wie hier een hele dag wil zijn hoeft niet te verhongeren.

Bij de kassa hing het bordje ‘vol’, maar als je rondkijkt is het niet overdreven druk. “We hebben met de gemeente afgesproken dat er 400 mensen naar binnen mogen. Dat aantal hebben we reeds bereikt, dus houden wij ons aan de regels”, legt organisator Maurice Endeman uit. “Maar dit is ook een prachtig aantal. Als we er meer binnenlaten wordt het weer te druk.” En dan de domme vraag: Hoe verloopt het festival vooralsnog? “Helemaal geweldig! Goede sfeer, prachtige locatie, veel mensen en er zijn nog geen incidenten geweest”, stelt Endeman tevreden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.