parochiefeest heino duurt het hele jaar

De viering van het 150-jarig bestaan van de Heinose parochie blijft niet beperkt tot een versiering van de rooms-katholieke kerk en een eucharistieviering, maar er staan veel meer activiteiten op het programma. Eigenlijk staat het hele jaar in het teken om de oprichting van de parochie Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming Heino te vieren. Deze parochie is immers al 150 jaar met een missie onderweg.

Komende zondag wordt het feestjaar geopend met een viering in de kerk om 10.00 uur. De hoofdcelebrant is zondag kardinaal A.J. Simonis, terwijl alle koren uit de parochie vertegenwoordigd zijn. Omdat er ook velen zijn die het minder goed hebben, zijn er vier goede doelen uitgekozen waarvoor aan het eind van de viering bij de uitgang zal worden gecollecteerd. Aansluitend is er in Zaal Oortwijn, tegenover de kerk, een receptie voor genodigden.

In de loop van het jaar staan er echter nog veel meer activiteiten op de agenda. Zo wordt er een korendag georganiseerd, waaraan diverse koren uit het Parochieverband Noord Oost Salland zullen deelnemen. De traditionele Hemelvaartfietstocht krijgt een extra feestelijke editie en dit jaar zal bij Pinksteren het licht van de geest letterlijk worden uitgedragen. In de eucharistieviering op zaterdag worden pinksterkaarsen gezegend en uitgereikt aan een aantal parochianen. Vervolgens wordt dit ‘licht’ in het pinksterweekend in diverse diensten aangeboden aan parochies uit het verband.

Verder staan er ook nog een kerkpadwandeling tussen Heino en Lierderholthuis, een expositie, een orgelmarathon, een fietstocht en een Caritas-middag op het programma. Het feestjaar wordt in oktober afgesloten met een grote slotmanifestatie. De genoemde activiteiten zullen allemaal tijdig worden aangekondigd via het parochieblad Kerkepad en op de website staging2.parochieheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.