onze man vindt snellere route naar zwolle

Nou, daar kwam dan het bericht van Onze Man eindelijk binnen. Hij zou – zoals gemeld – vanaf z’n werk nog berichten hoe lang hij er over deed om van Raalte naar Zwolle te komen.

“Ik moest in Stadshagen zijn, dus nam ik een andere sluiproute. De gewone weg naar Zwolle, tot ik na de Ganzepan de file inreed. Daar vervolgens rechts, over zo’n karrenspoor de parallelweg op en via Hoonhorst, achter Wythmen langs, naar Herfte en Berkum. Via de Vrolijkheid de rondweg van Zwolle weer op rijden en zo naar Stadshagen.”

Meer binnendoor kan haast niet. Maar hoe lang deed hij er over? “35 minuten. Dat is tien minuten korter dan over de reguliere weg. En dan heb ik ook nog drie keer een bumperklever voorgelaten. Want dat is nieuw beleid. Eerder trapte ik altijd hard op de rem voor een bumperklever. Nu laat ik ze er langs en ga er dan zelf kort achterop rijden.”

Sinds gisteren probeert Onze Man hoe hij het snelst van Raalte naar Zwolle kan komen in de ochtendspits. Gisteren reed hij door Laag Zuthem. Dat wil dus zeggen: De tweede verkeerslichten van Heino links, direct weer rechts de parallelweg naar Zwolle op. En dan zo de bossen van Den Alerdinck in, richting Laag Zuthem, Windesheim, Zwolle Zuid.

“Binnen 25 minuten was ik op mijn werk. En dan had ik me nog aan de snelheid gehouden ook. Dus 60 bij Den Alerdinck en 30 in de kern van Laag Zuthem. Daar kan het trouwens wel schelen of de school net aan gaat. Want dan is het aanzienlijk drukker op straat. En je moet ook niet de pech hebben dat er net een loonwerker naar een klus gaat. Want als je eenmaal achter zo’n zware tractor zit… Die gaat heus niet aan de kant.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.