ns draait op volle toeren maar niet in salland

Topman Aad Veenman van de Nederlandse Spoorwegen is zeer tevreden over prestaties van het afgelopen jaar. In drie jaar tijd is het reizigersvervoer met dertien procent toegenomen en dat is voor de spoorsector een ongekend goed resultaat. Hoewel de groei het afgelopen jaar iets afvlakte is de NS zeer te spreken. Vorig jaar werden er drie procent meer reizigers vervoerd.

”Het is erg verheugend dat reizen met de trein voor steeds meer mensen aantrekkelijker wordt”, stelt de aftredende Veenman. De Nederlandse Spoorwegen boekten het afgelopen jaar dan ook winst op bijna alle fronten. De vernieuwing van de dienstregeling heeft daaraan zeker bijgedragen, terwijl het toenemende aantal files ook zorgt voor meer treinpassagiers. Financieel ging het NS ook voor de wind. De netto winst steeg van 310 miljoen euro in 2006 naar 337 miljoen euro in 2007.

Reizigers zijn bovendien steeds tevredener over de prestaties van de NS. “Er rijden meer treinen over het toch al drukbezette net en 87 procent van de treinen arriveert binnen drie minuten op tijd”, zegt Veenman. Voor die goede geluiden hoefde Veenman in ieder geval vanochtend niet in Salland te zijn. Wederom liet de NS het in het oosten drastisch afweten, met forse vertragingen als gevolg.

Door een seinstoring in de Nijverdal heeft het treinverkeer tussen Zwolle en Almelo vrijwel de hele ochtend op zijn gat gelegen, met een vertraging van vijftien tot dertig minuten. Als oplossing werd zelfs aangedragen om via Deventer te reizen. Van verschillende gedupeerden hebben wij inmiddels vernomen dat de vertraging inderdaad minimaal dertig minuten was, een duur grapje dus. Bij aantoonbare vertraging van meer dan dertig minuten mag immers geld worden teruggevraagd bij de NS. Inmiddels ligt het traject gelukkig weer op schema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.