nieuw drostenkamp mooie vergezichten

De Drostenkampvijvers krijgen niet alleen een flinke opknapbeurt, de vijvers worden ook groter, de bodem wordt afgeschraapt en de functie voor het riool wordt uitgebreid. Intussen bereiken ons de eerste positieve berichten: het nieuwe park lijkt open van structuur te worden. Met mooie vergezichten.

Door de reeds bestaande bergingsvijver Drostenkamp met 6.600 vierkante meter uit te breiden creëert Raalte voldoende ruimte voor de opvang van regenwater. Ook legt de gemeente in de vijver een bergbezinkbassin aan voor (tijdelijk) overtollig water uit het riool bij hevige regenval. Twee bestaande riooloverstorten komen hiermee te vervallen. Dit heeft uiteindelijk een gunstig effect op de waterkwaliteit.

Na uitvoering wordt het beheer en onderhoud van de grote vijver overgedragen aan het Waterschap Groot Salland. Die heeft er gelijk al grote plannen mee. In de herfst baggert het waterschap zo’n 6.000 kuub slib van de bodem. Zonder die sliblaag tot een meter dik, verbetert de kwaliteit van het water en de waterbodem sterk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.